Om Datea Support

Dateas grundläggande supporttjänster

Ej akut assistans - En servicetjänst för dig som behöver rapportera in ett ej akut support- eller assistansärende. Utanför ordinarie kontorstid använder du supportformuläret eller skickar en e-post till support@datea.se så återkommer vi så snart vi kan dock tidigast kommande arbetsdag. Under ordinarie kontorstider kan du utöver supportformulär och e-post också ringa oss på 020-10 30 30.

Fjärrhjälp - Vi kan i många fall snabbt och effektivt åtgärda din dator eller server direkt online. Tjänsten erbjuds främst vardagar kontorstider men även under jour. Aktivera Datea fjärrhjälp här! Kräver att du är i kontakt med en supporttekniker från Datea samtidigt.

Datea Jourtjänst - Har du ett akut ärende utanför ordinarie kontorstid finns Datea Jourtjänst att tillgå som du når på 020-10 30 35. När du ringer Datea Jourtjänst får du mer information om hur vår jourtjänst fungerar innan du bestämmer dig om du vill använda tjänsten. Observera att vid akuta ärenden under ordinarie kontorstider så är det snabbast och smidigast om du ringer oss direkt på 020-10 30 30.

Internet - Detta är egentligen ingen av Dateas supporttjänster men en så pass viktigt och grundläggandedel så den behöver lyftas fram lite extra. Det är viktigt att man har koll på vilket företag man har sitt fiber- och internetabonnemang hos. När fiberuppkoppling och internet inte fungerar så kontakta först er leverantör av fiber och internet. Många leverantörer har driftinformation på sina hemsidor vilka man kan nå via sin mobil när ordinarie uppkoppling inte fungerar. Några länkar till olika leverantörers driftinformation:

Hittar du inte din leverantör här så gör en sökning på din mobil, det räcker oftast att skriva in leverantörens namn och ordet driftinformation i sökrutan.

Priser - Många av våra kunder har behovsbaserade supportavtal med oss där en eller flera olika typer av support ingår. I de delar som inte täcks av ett eventuellt supportavtal är det mer regel än undantag att support och assistans debiteras löpande då det ofta handlar om först felsökning som kan ta olika lång tid och därefter åtgärd som oftast går fortare än själva felsökningen. Men hur regleras priserna på ett bra sätt för alla parter? På Datea AB följer vi det som kallas "faktorprisindex för konsulttjänster K21 (tidigare K84)". På det viset får både vi och våra kunder en rättvis och marknadsanpassad prissättning. Tryggt och smidigt!

Supportformulär

Här kan du rapportera in ditt ej akuta supportärende!

Fyra supportvägar att notera!
Vardagar mellan 8-16: 020-10 30 30
Alla dagar: support@datea.se
Alla dagar: Supportformulär online
Datea Jourtjänst: 020-10 30 35

Copyright © Datea AB - Din IT, vårt ansvar!